HR
 
HR

Mylan u svijetu

Zatvori

Odaberite jednu od naših web-stranica s popisa u nastavku.

 1. Europa

  1. Austria
   1. Deutsch
  2. Belgija
   1. Français
   2. Nederlands
  3. Bugarska
   1. България
  4. Češka Republika
   1. Čeština
  5. Danska
   1. Dansk
  6. Finska
   1. Suomi
  7. Francuska
   1. Français
  8. Greece
   1. Ελληνικά
  9. Hrvatska
   1. Croatian
  10. Hungary
   1. Magyar
  11. Ireland
   1. English
  12. Italija
   1. Italiano
  13. Nizozemska
   1. Nederlands
  14. Njemačka
   1. Deutsch
  15. Norway
   1. Norsk
  16. Poljska
   1. Polski
  17. Portugal
   1. Português
  18. Rumunjska
   1. Romanian
  19. Slovakia
   1. Slovenský
  20. Slovenija
  21. Španjolska
   1. Español
  22. Srbija
   1. Serbian Latin
  23. Švedska
   1. Svensk
  24. Switzerland
   1. Deutsch
   2. English
  25. Ujedinjeno Kraljevstvo
   1. English
 2. Afrika

  1. Južnoafrička Republika
   1. English
 3. Amerike

  1. Brazil
   1. Português brasileiro
  2. Kanada
   1. English
   2. Français
  3. Sjedinjene Države
   1. English
 4. Azija

  1. Indija
   1. English
  2. Japan
   1. 日本語
 5. Pacifik

  1. Australija
   1. English
  2. Novi Zeland
   1. English

Tvrtka Mylan s ponosom posluje i u zemljama navedenim u nastavku.

 1. Maroko
 2. Tajvan
 1. Singapur
Jun 28, 2018

Saugella® - specijalizirana kozmetika od sada dostupna i ženama u Hrvatskoj

Intimno zdravlje žena je važno!

 

Kroz više od 40 godina Saugella® je posvećena istraživanju i razvoju proizvoda za intimnu njegu žena. Prikladna dnevna intimna higijena je osnova za očuvanje zdravlja intimnog područja pogotovo kada postoji povišeni rizik za infekciju kao što je to u trudnoći ili u postmenopauzi.

Tema intimne njege često je zanemarivana, pa velik broj žena često i ne zna koliko je važno obratiti posebnu pažnju vlastitom intimnom zdravlju. Njega kose, kože lica, pa i stopala, česte su teme razgovora među ženama, no o intimnom zdravlju i njezi ovog toliko važnog područja malo se govori. Jednako tako većina žena nije svjesna da svakodnevne navike poput bavljenja sportom, depilacija, korištenje antibiotika ili kontracepcije, ili korištenje uložaka i tampona te trudnoća, predstavljaju povećan rizik za pojavu vaginalnih infekcija.

Izuzetno je važno odabrati intimno sredstvo za pranje posebno formulirano kako bi se osigurala učinkovita prevencija u situacijama povišenog rizika. Saugella® liniju za intimnu njegu žena čini niz proizvoda koji su formulirani tako da poštuju, štite i obnavljaju vaginalni ekosustav ili „dobre bakterije“ žena svih dobnih skupina, a od sada je dostupna i u hrvatskim ljekarnama. Saugella proizvodi vrlo su popularni u zemljama zapadne Europe, a prepoznali su ih i ginekolozi koji ih rado preporučaju svojim pacijenticama, pogotovo kada je potrebna pojačana zaštita intimnog područja.

Kroz više od 40 godina Saugella® je posvećena istraživanju i razvoju proizvoda za intimnu njegu žena. Sve formulacije Saugelle bazirane su na prirodnim biljnim ekstraktima s farmakološkim učinkom. Svaki sastojak ima specifično djelovanje na održavanje zdravstvenog stanja i / ili čak smanjenje neugodnih simptoma u slučaju bakterijske vaginoze ili kandidijaze.

'Ono što smatram ključnom činjenicom jest da iza ovog proizvoda stoje brojne znanstvene studije što i nama liječnicima ulijeva povjerenje da ga sa sigurnošću možemo preporučiti ženama u najosjetljivijim stanjima kao što su trudnice ili žene u menopauzi. Istraživanja su naime dokazala da je pH sastav sredstava za intimno pranje važan za očuvanje vaginalnog eko-sustava. Naravno, pritom je iznimno važno odabrati ispravno sredstvo. Aktivni sastojak Saugella Attive, timol, ekstrakt timijana, ima dokazan antibakterijski i antifungalni učinak što ga čini izvrsnim za prevenciju bakterijskih i gljivičnih upala. Prevencija mora biti navika i uvijek je ispred liječenja, osobito kod žena koje planiraju trudnoću, trudnica i dojilja', rekao je ginekolog Dr. Mislav Herman.

Na hrvatskom se tržištu sada može pronaći Saugella® Attiva, funkcionalno sredstvo za intimno pranje s izraženim antifungalnim i antibakterijskim djelovanjem namijenjeno ženama s ponavljajućim bakterijskim i gljivičnim infekcijama intimnog područja, trudnicama te nakon poroda ili tijekom menstrualnog krvarenja, koje u svom sastavu ima ekstrakte timijana i kadulje. Saugella® Attiva Gel je lubrikant s antimikrobnim djelovanjem koji se preporuča kod suhoće intimnog područja te tijekom terapije antibioticima ili antimikoticima.

Saugella® hydraSerum je inovativno sredstvo koje istovremeno čisti i hidratizira, posebno dizajnirano za žene u menopauzi, ali i ostale žene koje se susreću s neugodnim simptomima vaginalne suhoće. Sadrži ekstrakt kadulje i nevena s protuupalnim i umirujućim djelovanjem. Tu je i Saugella® YouFresh za svakodnevnu njegu žena od adolescencije do menopauze koji ostavlja dugotrajan osjećaj svježine zbog mentola u svom sastavu, a ima i umirujuće djelovanje.

Upravo je u domovini Saugelle®, Italiji, provedena studija koja je uključivala 2641 žena različitih dobnih skupina i različitih fizioloških trenutaka u životu, trudnoće, žene koje su tek rodile kao i žene koje se kreću u rizičnom okruženju kao što su teretane i bazeni. Upravo su iz ove studije proizašli snažni i konkretni dokazi o učinkovitosti Saugella proizvoda – nestanak neugodnih simptoma poput svrbeža, peckanja, eritema, edema, dispareunija, normalizaciju vaginalnog pH i poboljšanje ženske seksualne nelagode tijekom trudnoće te nakon poroda. (Studija SOPHY. Study on pH and Hygiene. Motta T 2016 Glob J. Microbiol Res).

U slučaju kandidijaze ili bakterijske vaginoze podaci iz literature pokazuju da komponente dobivene iz biljnih ekstrakata s antimikrobnim i protuupalnim djelovanjem, kao što je timol i kavalol imaju dokazano farmakološko djelovanje. Sredstva za intimno pranje trebaju biti formulirana na kiselom pH koji je pogodan za održavanje zdravog ekosustava vagine. Upravo su to osobine Saugella proizvoda za intimnu higijenu žena.

Više na: www.saugella.hrPosljednje ažurirano  22.10.2018.