Pravila o zaštiti privatnosti

www.mylan.hr (”internet stranica”) je stranica pod upravljanjem tvrtke Mylan Hrvatska d.o.o. („tvrtka“), društva registriranog u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Zagrebu, na adresi Koranska 2, 10000 Zagreb, Hrvatska, registrirano kod Trgovačkog suda u Zagrebu pod registarskim brojem MBS 080935239, OIB 60568900412, iznos temeljnog kapitala 11.620.000,00 kuna koji je u cijelosti uplaćen, članovi uprave su Željko Ravlić, Jacek Glinka, Sandeep Puri, sa bankovnim računom IBAN: HR46 2330 0031 1534 2742 7 u Societe Generale – Splitska banka d.d. , Split, Hrvatska.

Društvo je posvećeno zaštiti i poštivanju Vaše privatnosti. Ovo su pravila zaštite privatnosti Društva. Ukoliko smatrate da Društvo nije poštovalo ova pravila, odmah nas kontaktirajte na e-mail dataprivacy@mylan.com, a mi ćemo pokušati riješiti Vaše dileme.

Pravila predstavljaju osnovu na koji način se podaci koje Društvo prikuplja od Vas ili podaci koje nam Vi dostavite obrađuju s naše strane. Molimo Vas da pažljivo pročitate sljedeće kako biste razumijeli naše stavove i praksu u pogledu Vaših osobnih podataka i kako se Društvo odnosi prema njima. Otvaranjem i korištenjem internet stranice dajete pristanak na Pravila zaštite privatnosti i, u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (Narodne novine 106/12) i relevantnim izmjenama (“Zakon”), dajete svoju suglasnost za obradu Vaših osobnih podataka u skladu s Pravilima zaštite privatnosti.

Za potrebe ovog Zakona, voditelj zbirke osobnih podataka je Mylan Hrvatska d.o.o.., Zagreb, Koranska 2.

Ova pravila zaštite privatnosti ispunjavaju sve uvjete propisane relevantnim zakonodavstvom.

Za potrebe ovih pravila, osobni podaci (kako su definirani u Zakonu) imaju isto značenje kao osobne informacije, odnosno informacije o pojedincu koje su podobne za identifikaciju.

Koje informacije možemo prikupljati od Vas?

Možemo prikupljati, čuvati i obrađivati sljedeće podatke o Vama:

 1. detalje o Vašim posjetima internet stranici, uključujući, ali ne ograničavajući se na: podatke o prijenosu podataka, podatke o lokaciji i druge podatke koji se tiču komunikacije i informacija o Vašem osobnom računalu;
 2. informacije koje nam Vi dostavite u svrhu prijavljivanja za usluge Društva, Vaš poslani materijal, zahtjev za dodatnim uslugama i/ili prijava za posao kod nas (uključujući, ali ne ograničavajući se na Vaše ime i prezime, adresu, broj telefona i e-mail adresu);
 3. informaciju koju nam Vi proslijedite ispunjavanjem bilo kojeg formulara na našoj internet stranici ili ako nam se obratite sa komentarima ili posebnim zahtjevima (uključujući, ali ne ograničavajući se na ime i prezime, adresu, broj telefona i e-mail adresu). Društvo može od Vas također tražiti informacije kada prijavite problem s internet stranicom;
 4. u slučaju da kontaktirate Društvo, možemo čuvati podatke o toj korespondenciji;
 5. Društvo može također od Vas tražiti da popunite istraživačke upitnike koje koristimo za potrebe istraživanja, iako nam ne morate odgovoriti na takve upitnike.

IP adrese i tzv. kolačići

Društvo može prikupljati podatke o Vašem osobnom računalu, uključujući i podatak o Vašoj IP adresi, kada je to moguće, operativnom sustavu i tipu pretraživača, za potrebe administracije sustava. To su statistički podaci o korisničkim pretraživačkim sklonostima i obrascima i ne predstavljaju identifikaciju osobe. U mjeri u kojoj ovaj tip podataka može predstavljati osobne podatke, oni se mogu upotrijebiti isključivo za potrebe administracije naše internet stranice i ne mogu biti proslijeđeni u bilo koju drugu svrhu, osim u svrhu opisanu na ovoj internet stranici.

Ova internet stranica upotrebljava tzv. kolačiće. Upotrebom ove internet stranice, suglasni ste s upotrebnom tzv. kolačića u skladu s ovim Pravilima zaštite privatnosti.

Ova internet stranica upotrebljava „session- kolačiće“ koji se automatski brišu na kraju korisničke posjete kad se pretraživač zatvori.

Društvo može upotrebljavati „kolačiće“ za:

 • unaprjeđenje rada internet stranice
 • analizu upotrebe internet stranice i statistiku
 • administraciju ove internet stranice.

„Kolačići“ ne prikupljaju bilo kakve osobne ili druge podatke o korisniku, koji bi ga mogli identificirati.

U koju svrhu možemo koristiti Vaše osobne podatke 

Društvo može upotrijebiti zadržane podatke o Vama na sljedeći način:

 1. za administraciju ove internet stranice;
 2. za statističke potrebe radi poboljšanja ove internet stranice;
 3. da Vam proslijedimo informacije koje ste tražili od Društva ili za koje Društvo smatra da Vas mogu interesirati, ukoliko ste pristali biti kontaktirani u ovakve svrhe;
 4. za potrebe rješavanja Vaših upita i prijava koje ste podnijeli putem formulara na ovoj internet stranici;
 5. da bismo osigurali da sadržaj internet stranice bude prikazan Vama i na Vašem računalu na najefikasniji način;
 6. da bismo ispunili naše obveze koje proizlaze iz bilo kojih ugovora koje smo sklopili s Vama;
 7. da bismo Vam omogućili sudjelovanje u interaktivnim sadržajima naše usluge, kada to izaberete;
 8. da bismo Vas obavijestili o izmjenama naših usluga.

Koliko dugo možemo obrađivati Vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke koristiti ćemo u vremenu koje je nužno za ostvarenje odgovarajuće gore navedene svrhe.

Dostava podataka

Društvo neće prodati, ustupiti ili iznajmiti podatke koje smo prikupili putem ove internet stranice, osim pod nadalje navedenim uvjetima. Možemo dostaviti Vaše osobne podatke bilo kojem članu naše grupe, što znači našim društvima kćerima, našem holding društvu i svim njegovim društvima kćerima.

U slučaju da dostavimo osobne podatke o ovim subjektima na gore opisani način, obavijestit ćemo Vas o takvom dostavljanju u skladu sa Zakonom.

Društvo može dostaviti Vaše osobne podatke trećim osobama:

 1. u slučaju da Društvo kupuje ili prodaje bilo koji posao ili imovinu, u tom slučaju Društvo može dostaviti Vaše osobne podatke prodavatelju ili kupcu takvog posla ili imovine;
 2. u slučaju da je Društvo ili značajan dio imovine Društva stekla treća osoba, u kojem slučaju će osobni podaci o korisnicima biti jedan od dijelova prenesene imovine;
 3. u mjeri u kojoj se to traži pravilima bilo kojih vlasti u vezi objave na burzi na kojoj se obavljuje ili se trguje dionicama Društva ili članova grupe kojoj Društvo pripada;
 4. u slučaju da je Društvo u obvezi dostaviti Vaše osobne podatke kako bi ispunilo bilo koju zakonsku obvezu ili u slučaju provođenja ili primjene naših uvjeta korištenja i bilo kojih drugih sporazuma; ili radi zaštite prava, imovine, sigurnosti Društva, naših korisnika ili drugih. Ovo uključuje izmjenu informacija s drugim društvima i organizacijama u svrhu zaštite od prijevare i smanjivanja kreditnog rizika.

Ulaskom i upotrebom internet stranice dajete Vašu suglasnost na gore navedene uvjete.

Sigurnost Vaših osobnih podataka

Posvećeni smo osiguranju sigurnosti Vaših podataka. Nažalost, prijenos informacija putem interneta nije potpuno siguran. Društvo će učiniti sve što je moguće kako bi zaštitilo Vaše osobne podatke, ali ne može garantirati potpunu sigurnost Vaših podataka poslanih prema internet stranici; bilo koji prijenos podataka je Vaš osobni rizik. Kada Društvo jednom dobije Vašu informaciju, trudit će se koristiti odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi pokušalo spriječiti nezakonit pristup ili neovlaštenu obradu ovih informacija i radi zaštite slučajnog ili neovlaštenog uništenja, gubitka, izmjene ili neovlaštenog dostavljanja ili pristupa podacima i radi zaštite takvih podataka na druge načine.

MEĐUNARODNI PRIJENOSI PODATAKA

Kako bismo mogli nuditi naše usluge, moguće je da ćemo morati prenositi vaše osobne podatke u druge zemlje, koje se razlikuju od zemlje u kojoj su ti podaci izvorno prikupljeni, uključujući Sjedinjene Američke Države, gdje se nalazi naše sjedište.  Te zemlje možda neće imati iste zakone o zaštiti podataka kao zemlja u kojoj ste prvi put dali te informacije. Kada budemo prenosili vaše osobne podatke u zemlje izvan Europskog gospodarskog prostora („EEA“), zaštitit ćemo ih kako je opisano u ovim Pravilima o privatnosti u skladu s primjenjivim zakonskim zahtjevima poput okvira Europsko-američkog sustava zaštite privatnosti, uz osiguravanje primjerene zaštite za prijenos osobnih podataka u zemlje izvan EEA. Kada nam predate svoje osobne podatke, time pristajete na prijenos tih osobnih podataka u druge zemlje, koje se razlikuju od vaše zemlje boravka, uključujući SAD. Za više informacija o Sustavu zaštite privatnosti ili za pregled naše certifikacije, posjetite https://www.privacyshield.gov. Za pregled primjerka naših Pravila o sustavu zaštite privatnosti na našoj internetskoj stranici, kliknite ovdje.

Izmjene ovih Pravila

Imamo pravo izmijeniti ova Pravila zaštite privatnosti s vremena na vrijeme postavljanjem nove verzije na našoj internet stranici. Ova Pravila zaštite privatnosti su zadnji put izmijenjena u srpnju 2014. godine.

Zahtjevi za dostavu informacija i izmjene

Možete zahtijevati kopiju informacije koju čuvamo o Vama u bilo koje vrijeme. Imate pravo pristupiti Vašim podacima i mi ćemo korigirati bilo kakve netočnosti Vaših podataka na Vaš zahtjev.

Internet stranice trećih osoba

S vremena na vrijeme možemo omogućiti linkove prema internet stranicama ili drugim organizacijama isključivo radi Vašeg informiranja. Mi nemamo kontrolu nad sadržajima takvih stranica ili resursa i ne prihvaćamo bilo kakvu odgovornost u njihovo ime za bilo kakav gubitak ili štetu koja može nastati Vašim korištenjem takvih sadržaja.

Kontakt

U slučaju da imate pitanja u vezi Vaših osobnih podataka ili pitanja u vezi s upotrebom tih podataka, molimo Vas da kontaktirate dataprivacy@mylan.com i Vaš e-mail će biti proslijeđen osobi zaduženoj za odnose s klijentima.

Posljednje ažurirano  22.10.2018.